Achtergrond

Het Taalbaken ben ik, Dieuwke van Wijk. Ik heb jarenlang als tekstcorrector bij Notuleerservice Nederland gewerkt, alwaar (voornamelijk) notulen van gemeente­raadsvergaderingen gecorrigeerd werden. Tussendoor waren daar een studie International Management, diverse (bestuurs)activiteiten in de culturele wereld van de Universiteit Twente (en daarbuiten) en een werkplek op de afdeling Communicatie van Milieudefensie. Tot de zomer van 2011 was ik secretaris van de Voedselbank Enschede.

Dit alles samen – plus mijn toch al aanwezige zeer brede algemene kennis en interesse – leverde eind 2010 een mooie basis voor een sprong in het zelfstandige diepe: aan de slag als freelance corrector, voor uiteenlopende opdrachtgevers, binnen verschillende sectoren en onderwerpen. In de loop der jaren is het accent steeds meer verschoven naar boekcorrectie; zo heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Timo van Houdt, CEO Notuleerservice Nederland: “Dieuwke heeft in haar studentenleven vele jaren als corrector voor Notuleerservice Nederland gewerkt. Ze kwam bij ons in 2004 en verliet ons na haar afstuderen in 2009. Ze is altijd loyaal geweest naar de organisatie, betrouwbaar en snel. Dat is allemaal fijn en goed, maar bovenal was ze gewoon een uitstekende corrector. Notuleerservice Nederland kijkt dan ook terug op een plezierige samenwerking met Dieuwke in al die jaren.”

Dieuwke van Wijk op LinkendIn

Published in: on 13 maart 2012 at 16:43  Reacties uitgeschakeld voor Achtergrond  
%d bloggers liken dit: